Найкращі веслувальники Центральної України з’їхалися на Чемпіонат до Вільшанки

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Вчора на Кіровоградщині відбувся п’ятий відкритий чемпіонат області з веслування на каное і байдарках, започаткований 2010 року заслуженим тренером України, майстром спорту СРСР Сергієм Крайтором, який трагічно загинув, але залишив по собі великі спортивні здобутки і виховавши 4 майстра спорту.

Як розповів Першій електронній голова ГО «Каное клуб» Роман Харковенко (призер чемпіонату Європи, 4-разовий чемпіон України, МС), з того часу чемпіонат щороку проводиться в селищі Вільшанка, де жив і працював відомий тренер, який, до речі, також є засновником громадської організації «Каное-клуб».

Цього року позмагатися до Вільшанки приїхала 10 команд з Кіровоградської, Черкаської, Вінницької і Миколаївської областей – всього близько 150 осіб віком від 8 до 17 років. Кіровоградщину представляли веслувальники з Гайворонського, Новоархангельського, Кіровоградського і Вільшанського районів.

Привітати юних спортсменів приїхали представники місцевої влади та народний депутат України Станіслав Березкін. Всі гості побажали учасникім змагань легкої води і попутного вітру, а Станіслав Березкін подарував клубу двомісну байдарку в комплекті, вартістю 14,6 тис. грн.  (до речі, на минулорічні змагання депутат також приїжджав з подарунками, поповнивши матеріальну базу клубу трьома новими каное).

Від імені громадської організації «Каное-клуб» Роман Харковенко подякував народному депутату і вручив йому почесну золоту медаль. «Завдяки підтримці таких людей як Станіслав Березкін ми можемо проводити змагання, влаштовувати дітям виїзди на чемпіонати в інші області, купувати спортивне обладнання. Зараз завдяки його піклуванню у нас краща веслувальна школа в області. Ці змагання мають для району і області велике значення. Це шана нашому знаменитому тренеру Сергію Петровичу Крайтору, а ще це популяризація веслування в Україні. Я дуже хочу, щоб наші спортсмени прославляли свою Батьківщину, наші хлопці і дівчата виступали під прапором України і щоб на їхню честь лунав гімн України. У світлі останніх подій важко говорити про щось інше, крім війни, але ми повинні пам’ятати, що діти – це майбутнє України, для їх розвитку потрібні умови і ми спільно з районним керівництвом і «нашим» депутатом ці умови створюємо».

Завітав на спортивне свято Вільшанки і олімпійський чемпіон з веслування на каное та байдарках Юрій Чебан. Він побажав починаючим веслувальникам удачі й попутного вітру, а також відмітив, що вони – це олімпійське майбутнє України.

Спортсмени Кіровоградщини виправдали настанови і сподівання гостей, тренерів і глядачів, завоювавши чимало нагород. Зокрема учасники з Гайворонського району вибороли 5 золотих і 3 бронзових медалі, з Новоархангельського – 1 золоту, 1 срібну і 2 бронзових, з Вільшанського – 5 золотих, 7 срібних та 2 бронзових нагороди.

Спостерігаючи за змаганнями, народний депутат України Станіслав Березкін зазначив, що підтримка спорту – це частина його життя. «Для мене спорт і дитячий спорт – це головне. Але навіть в такий погожий святковий день думаєш про ту війну, яка іде на сході України. Хочу подякувати нашим хлопцям – героям, які воюють. Хай повертаються швидше живими і здоровими, хай краще вони займаються спортом, ніж воюють. Миру нашій країні!», – наголосив народний депутат.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар