Кіровоградські рятувальники влаштували свято для переселенців зі Сходу (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У Кіровоградській області рятувальники та волонтери продовжують опікуватися життям людей, які вимушені були переселитися сюди із зони проведення антитерористичної операції.

Понад 80 переселенців мешкають у гуртожитку Кіровоградського національного технічного університету. Для них рятувальники організували акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти», яку приурочили до Всесвітнього дня гуманітарної допомоги.

Під час акції з глядачами спілкувалися фахівці психологічної служби Управління ДСНС, від яких жителі студмістечка могли отримати таку необхідну підтримку та дружню пораду. Масу задоволення для дітей принесли виступи чергового караулу державної пожежно-рятувальної частини №2.

Справжній шквал радості викликав у дітей дощ, який влаштували рятувальники. І маленькі, і найстарші разом з працівниками ДСНС спробували як же працює комбінований ствол.

Розглядали учасники акції і макети застарілих вибухонебезпечних предметів, які знешкоджують сапери на території області. Діти розпитували про особливості боєприпасів та засвоїли, що чіпати такі предмети не варто.

Конкурси «Бойовка», «Протигаз», «Влуч у ціль» не залишили жодного байдужого глядача. Діти брали участь у конкурсах разом з батьками, дідусями та бабусями, проте завжди перемагала дружба. За перемогу рятувальники вручали молодшим корисне для навчання приладдя, інформаційні брошури «Що варто знати юнацтву у непростий час», а старшим – «Дорожні карти для переселенця».

Діти щиро подякували рятувальникам за таке свято, та за допомогу, яку надали представники Служби порятунку: двома днями раніше дітлахи закинули м’яч на козирок сусідньої будівлі. Рятувальники одразу виконали прохання дітей та повернули їм м’яча за що почули багато дитячих «спасибі».

Прес-служба У ДСНС в області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар