Кіровоградці прощалися із загиблим в АТО спецпризначенцем (ФОТО)

Сьогодні Кіровоград провів в останню путь  воїна-спецпризначенця Ігоря Горовенка.

Ігорь Сергійович Горовенко, 28-річний водій – електрик радіостанції центру управління зв’язком загону спеціального радіозв’язку військової частини – п/п В2336  загинув смертю хоробрих в антитерористичній операції поблизу селища Старобешево Донецької області. Сиротою залишився 2-річний син загиблого.

Прощання з Ігорем Горовенком відбувалося на Театральній площі обласного центру.

Голова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко у своїй промові зазначив: “Ми прийшли провести в останній путь нашого героя. Велика подяка батькам, що виховали воїна-захисника. Ми повинні зробити все, щоб зупинити путінську навалу. Наш обов’язок – пам’ятати героїв”.

На жаль, кількість кіровоградців, що віддають шану загиблим кіровоградським героям, останнім часом відчутно зменшилась. Хочеться думати, що на це є якісь об’єктивні причини, що це не пов’язане з байдужістю кіровоградців.

Виступ заступника голови ОДА Віти Атаманчук був дуже емоційним: “Ще одна смерть. Ще один воїн Небесної Сотні. Непоправна втрата для батьків дружини дітей. Але щось важливе також втрачає і кожен з нас. Обличчя Ігоря – неймовірно мужнє. Красиве. З жахом думаю, що зараз відчуває дружина, батьки загиблого. Війна страшна. Та найгірше, що ми програємо війну тут, мирному житті. Війну з байдужістю і цинізмом. Ми маємо достукатись до кожного сусіда, колеги.
Прийміть найсердечніші співчуття. В армії Небесної сотні наші герої будуть дружні і разом переживатимуть за рідну Україну”.

В.о. заступника командира частини Андрій Неживий згадував свого солдата: “З березня, коли почалася неоголошена війна, приходили під КПП частини рідні солдатів. Не хотіли відпускати на війну своїх чоловіків та дітей. Я казав Ігорю – вийди, поспілкуйся з батьками. Ігор до рідних не вийшов. Сказав – моє місце тут”.

Після траурної церемонії тіло загиблого було доставлене до місця поховання.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар