Прокуратура Кіровоградщини взялася за сепаратистські газети

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Прокуратурою Кіровоградської області спільно з УСБУ в області відредаговано на поширену у ЗМІ інформацію щодо розповсюдження невідомою особою на території м. Кіровограда друкованого видання антидержавної спрямованості під назвою «Робочий класс».

Встановлено, що вказану газету за власної ініціативи розповсюджував мешканець м. Кіровограда 1953-го року народження. Примірники чоловік замовляв безпосередньо у видавця невеликими партіями, у приблизній кількості 50 штук. Оплату здійснював власним коштом.

Газета зареєстрована та видається в м. Києві. Головний редактор та автори видання мешканці столиці. Зважаючи на викладене інформацію та примірник видання спрямовано до відповідних територіальних органів прокуратури та служби безпеки для вжиття необхідних правових заходів реагування.

На даний час, проводиться експертиза опублікованих у газеті матеріалів на наявність ознак злочинів, передбачених ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) та ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар