Бобринецький інтернат готовий прийняти дітей зі Сходу (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Народний депутат України Станіслав Березкін відвідав Бобринець. Він побував у Свято-Миколаївській церкві, де разом з місцевими жителями взяв участь у святковій службі – 19 серпня українці відзначили одне з найбільших православних свят – Преображення Господнє або, як його називають у народі, Яблучний Спас. 

Після церкви Станіслав Березкін зустрівся з колективом Бобринецької спеціальної школи-інтернату. Колектив цієї школи кілька місяців відстоював справедливість та домігся звільнення колишнього директора. Юридичну, організаційну та інформаційну допомогу тоді надала команда народного депутата. Станіслав Березкін цікавився, чи готовий заклад до осінньо-зимового сезону, які проблеми сьогодні потребуються вирішення.

Працівники інтернату, а це переважно жінки, говорили не тільки про проблеми закладу, а й цікавилися подіями на Сході. Жінки з тривогою говорили про дітей, які ще залишаються в Донецькій та Луганській областях. «Ми готові прийняти в нашому закладі дітей зі Сходу, але нам кажуть, що їх не можуть вивезти, допоможіть нам!», – сказали вони народному депутату.

Сьогодні в інтерната є можливість розмістити від 30 до 50 дітей. «Ми і маленьких чекаємо. Якщо потрібно буде, то зробимо і дошкільну групу», – сказали працівники закладу. Народний депутат подякував працівницям закладу за їхнє бажання допомогти і запевнив, що обов’язково сприятиме вивезенню дітей зі Сходу.

Окрім того, колектив інтернату попросив Станіслава Березкіна подарувати інтернату дитячий майданчик та посприяти у заміні старих вікон на енергозберігаючі. Дитячий майданчик, за словами народного депутата, стоятиме на подвір’ї закладу вже у вересні, а щодо вікон (кошти на їх заміну закладені в обласному бюджеті), то обіцяв до наступного візиту з’ясувати, коли можуть бути проплати.

Олександра Мосузенко для Першої електронної газети.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар