Виконком Кіровоградської міськради визначився з кандидатурою почесного громадянина

Виконавчий комітет Кіровоградської міської ради планує затвердити рішення комісії з питань почесних звань та нагород виконавчого комітету Кіровоградської міської ради про внесення на розгляд Кіровоградської міської ради для присвоєння звання „Почесний громадянин міста Кіровограда” кандидатури Кривенка Віталія Єфремовича, заслуженого архітектора України, члена Національної спілки архітекторів України.

Відповідний проект рішення отримали журналісти Першої електронної з власних джерел.

Ще 15 серпня  відбулося перше засідання міської комісії з питань почесних звань та нагород у новому складі. Очолив її заступник кіровоградського міського голови Олексій Олійник.

Першим питанням члени комісії розглянули пропозиції трудових колективів та організацій щодо кандидатур для присвоєння в цьому році звання “Почесний громадянин м. Кіровограда”.

Частина членів комісії – зокрема, депутати Павло Топчій, Олег Краснокутський та інші – висловилися взагалі проти того, щоб цього року присвоювати таке звання з огляду на військові дії в країні. Інші ж наводили аргументи, що йдеться не про якісь розважальні заходи чи торжества, а про вшанування людей, які зробили значний внесок у розвиток міста. Під час голосування пропозиція не розглядати це питання не знайшла підтримки більшості (“за” проголосувало 5 із 13 присутніх).
Всього ж на адресу комісії надійшли пропозиції щодо двох кандидатур – професора кафедри корекційної освіти та здоров’я людини Кіровоградського державного педагогічного університету імені Винниченка Анатолія Григор’єва та заслуженого архітектора України, члена Національної спілки архітекторів України Віталія Кривенка. Саме кандидатура останнього і набрала більшість голосів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар