На бронетанковому заводі зник танк

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Прокуратурою Центрального регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері під час перевірки на ДП «Київський бронетанковий завод» встановлено нестачу одного танку Т-72, який належав Міністерству оборони і знаходився на зберіганні. Виявлено також 7 танків типу Т-72 загальною залишковою вартістю 1,5 млн грн, які були готові до продажу.

Про це на брифінгу в Генеральній прокуратурі України повідомив речник установи Юрій Бойченко.

Службові особи ДП «Київський бронетанковий завод» зловживаючи своїм становищем, у період 2013-2014 років привласнили танк Т-72, чим державі завдано матеріальну шкоду на суму майже 200 тис грн.

Окрім того, встановлено факт замаху на заволодіння майна оборонного відомства службовими особами Київського бронетанкового заводу, які без відома Міністерства оборони України здійснили ремонт та передпродажну підготовку 7 танків типу Т-72 загальною залишковою вартістю 1,5 млн грн з метою їх подальшої реалізації на зовнішньому ринку.

Відомості про вказані кримінальні правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 15, ч. 4, ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою, що караються позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років).

Наразі триває досудове розслідування.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Поширити:

Залишити коментар:

коментар