У Кіровограді галузь ЖКГ наразі збиткова?

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Станом на сьогодні підприємства галузі ЖКГ готові до зимового періоду на 58%, крім того є певні проблеми і з заготівлею протиожеледної суміші. Так угода з Артемсіллю щодо поставки солі виконана лише на 20%.

Як повідомив кореспондент Першої електронної, про це на апаратній нараді в Кіровоградській міськраді заявив начальник головного управління ЖКХ Олександр Хачатурян.

Крім того, за його словами, комунальні підприємства мають значні заборгованості. Так КП “Трест зеленого господарства” закінчило півріччя зі збитками 49 тис. грн. Загальна ж заборгованість підприємства по сплаті податків склала 3 млн. грн.. Не краща ситуація й у КП “Кіровоград Універсал 2005” (збитки за перше півріччя склали 826 тис. грн.).

При цьому, як відзначають самі комунальники, необхідно врахувати такі фактори збитковості:

1. Збитковість обох підприємств виникла через пізній початок тендерних процедур (протягом квітня вони повністю обслуговували місто за власний рахунок).

2. У підприємств є значна дебіторська заборгованість цілком платоспроможних боржників (у «Кіровоград Універсал 2005» – 1 млн. грн., а Тресту 500 тис. грн. заборгувало КП “Єлизавета”).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар