У звільнені від терористів міста повертається світло, вода і мир

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У звільнені від проросійських бойовиків містах Донецької та Луганської областей повертається мирне життя. Зокрема, у Слов’янську Донецької області, рятувальники спільно з комунальними службами містами вже відновили електропостачання у всіх 14 мікрорайонах міста. Окрім житлових будинків, рятувальники відновили електропостачання у всіх установах, лікарнях, на станціях операторів стільникового зв’язку та хлібозаводі, а також у супермаркетах. Про це під час прес-конференції в Києві заявив речник ІАЦ РНБО Андрій Лисенко.

Налагоджена робота двох фільтрувальних станцій підприємства «Вода Донбасу», яка почала подачу води до магістральної системи водопостачання. Загалом водопостачанням місто забезпечено на 99%.

Рятувальники спільно з місцевими службами підключили до електроживлення 20 дитячих садків та відновили у них водопостачання. Завдяки цьому запрацювали 14 дитячих садків, з повним режимом перебування. Зараз дошкільні дитячі заклади відвідує 1252 дітей. Водночас готуються до 1 вересня і школи. З 26 загальноосвітніх шкіл у 25 підключено електроживлення та у 24 відновлено водопостачання.

Рятувальники продовжують роботи й на території Луганської області. Вже розібрано 2 завали будинків, вивезено 18 тон сміття. На Луганщину доставлено 3,5 тонни гуманітарної допомоги та 22 кубометри питної води.

Піротехнічні підрозділи Державної прикордонної служби продовжують розмінування територій Донецької та Луганської областей.

Всього з початку липня виявлено та вилучено 9698 одиниць боєприпасів. Перевірено на наявність вибухонебезпечних предметів 618 адміністративних споруд та інших будівель. На території Луганської області піротехніки ДСНС України знайшли та знешкодили 25 тонн пороху, 25 мішків селітри, 150 кілограм тротилу, 150 кілограм амоніту.

Інформаційно-аналітичний центр РНБО.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар