Кіровоградська пенітенціарна служба сприяла «телефонному тероризму»?

Прокуратура розпочала кримінальне провадження щодо посадовців Державної пенітенціарної служби, які сприяли «телефонному тероризму».

Про це повідомляє управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Останнім часом виявлено факти «телефонного тероризму», вчиненого особами, які перебувають в установах виконання покарань та місцях попереднього ув’язнення.

31 липня 2014 року один із ув’язнених, який тримався у Кіровоградському слідчому ізоляторі, здійснив дзвінок з мобільного телефону на Урядову «гарячу лінію» та повідомив про замінування будівель Адміністрації Президента України, Кабінету Міністрів України, приміщення готелю «Україна» та аеропорту «Бориспіль».

Як встановлено в ході проведеної за дорученням Генеральної прокуратури України перевірки, мобільний телефон, з якого вказаний ув’язнений повідомив про неіснуючу загрозу, він отримав від співробітників Кіровоградського СІЗО всупереч ст. 7 Закону України «Про попереднє ув’язнення».

За вказаним фактом прокуратурою Кіровоградської області 05.08.2014 внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу). Наразі триває досудове розслідування.

Нагадаємо, за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності відповідно до ст. 259 КК України передбачено відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 8 років.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар