У Кіровограді дітям, хворим на гемофілію, не видають ліки

Кіровоградські діти, хворі на гемофілію, цілий рік не отримують безкоштовні ліки.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Про дефіцит ліків розповіла Марина Дяченко, мама п’ятирічного хлопчика, хворого на гемофілію.

Зокрема, йдеться про відсутність препаратів «Траумель» та «Протефлазід».

«Ми раніше його виписували безкоштовно. Оце 30 мілілітрів коштують 285 гривень. Я його не зможу купувати постійно. Жарознижуючі теж уже не виписують. Дуже багато не виписують. Антибіотики там індивідуальні залишилися, які не всім підійдуть. Можна сказати, що ми залишилися без нічого. Те, що нам потрібне, його немає», – скаржиться мама хлопчика Марина Дяченко.

За її словами, на ліки хлопчикові потрібно від 800 до 2000 гривень щомісяця.

У міському управлінні охорони здоров’я пояснюють все лаконічно: наразі імпортних препаратів «Протефлазід» та «Траумель» у списках безкоштовних ліків немає. Чи з’являться колись, не знають, адже все це вирішують у Києві.

«Стосовно препарату «Протефлазід. Зараз я передивилася повний перелік медичних препаратів, даного препарату не внесено» , – прокоментувала ситуацію начальник управління охорони здоров’я Кіровоградської міськради Оксана Макарук.

На Кіровоградщині на гемофілію хворіють понад 20 малюків. Загалом в Україні на гемофілію хворіють понад 600 дітей. Усі вони вже близько року не отримують необхідний для них препарат «Траумель».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар