Хто має право на компенсацію оплати житлово-комунальних послуг

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Уряд затвердив нову Програму адресної допомоги для соціальної підтримки малозабезпечених сімей при оплаті житлово-комунальних послуг (компенсація додаткових витрат).

Згідно Програми право на призначення компенсації мають сім’ї, середньомісячний сукупний дохід яких (за попередні шість місяців) не перевищував величини прожиткового мінімуму для сім’ї. Прожитковий мінімум сім’ї дорівнює сумі прожиткових мінімумів для кожного члена сім’ї (відповідно до його належності до основних соціальних і демографічних груп населення).

Для призначення компенсації потрібно звернутися із відповідною заявою до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації. Для призначення компенсації разом із заявою необхідно надати довідку про склад зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб та довідку про доходи кожної особи, зареєстрованої у житловому приміщенні (будинку).

Розмір компенсації визначається як різниця між розміром плати за послуги (у межах норм споживання) після підвищення цін і тарифів та розміром відповідного платежу, який сім’я сплачувала до зміни цін і тарифів на послуги.

Компенсації розраховується з місяця звернення за її наданням до завершення опалювального періоду 2014-2015 року

Розмір призначеної компенсації перераховується щомісяця підприємствам, що надають комунальні послуги, і зараховується на особові рахунки заявника.

Для одержання компенсації сім’я має сплачувати свою частину платежу за комунальні послуги, у іншому випадку – надання компенсації припиняється.

Деталі про призначення компенсації, приклади розрахунків та бланк заяви розміщено на офіційному сайті Кіровоградської ОДА.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар