Справжні і несправжні самооборонівці хочуть зняти голову Добровеличківської РДА

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Минулої п’ятниці, 1 серпня, на центральній площі селища Добровеличківка (навпроти районної державної адміністрації) зібрався мітинг з представників місцевих громадських організацій. 

Як повідомив кореспондент Першої електронної з Добровеличківки, першочерговою метою мітингу була підтримка українських військових, які несуть службу в зоні АТО на Сході України.

Але, коли до мітингуючих приєдналися представники самооборони з Кіровограда (як вони самі представилися), мирна зустріч перетворилася на акцію протесту проти керівництва району, зокрема, проти голови Добровеличківської РДА Василя Ткаченка.

Заохочені прибулими майданівцями, мешканці Добровеличківки висунули до голови РДА вимогу написати заяву про звільнення з займаної посади. Його звинувачували у відсутності контакту з громадськістю, використанні авторитарних методів управління та підтриманні корупції серед чиновників, зокрема, щодо земельних питань.

Найбільше обурення людей викликала інформація про те, що Василь Ткаченко нібито висуває на посаду першого заступника голови РДА Валерія Болілого – людину, яку жителі району знають давно і вважають замішаним у ряді корупційних схем пов’язаних з розподілом земельних ділянок.

Присутні на мітингу мешканці району стверджували, що питання виділення землі для ведення особистого господарства, які за законом може отримати кожен громадянин, у районі вирішується несправедливо – простим людям паї неможливо отримати, бо голова РДА віддає землю у користування іншим особам, які навіть не проживають на території Добровеличківського району.

Замість Василя Ткаченка жителі району пропонували призначити на посаду голови РДА Людмилу Корнієнко – головного державного інспектора інформаційно-комунікаційного сектору Добровеличківського відділення Новоукраїнської ОДПІ.

Свої відповіді на звинувачення громади, голова РДА озвучив вчора під час візиту до Добровеличківки голови Кіровоградської ОДА Олександра Петіка.

По-перше, Ткаченко відзначив, що він як голова райдержадміністрації на сьогодні не має жодних повноважень приймати будь які рішення щодо землевідведення. Стосовно кандидатури Валерія Болілого на заступника голови РДА, то, за твердженням Ткаченка, він особисто не направляв жодних документів щодо такого призначення.

А з приводу вимоги односельців написати заяву на звільнення, то голова РДА пояснив, що вже давно її написав і, в разі прийняття Президентом відповідного рішення, залишить цю посаду.

Разом з цим, чимало запитань викликала присутність на мітингу осіб, які не проживають на території району. Зокрема, під час зустрічі з головою ОДА, місцеві відзначили, що приїжджі назвалися представниками обласної організації Самооборони Майдану. Проте, як повідомив Першій електронній заступник керівника Кіровоградської обласної Самооборони Олег Копил, особи, які назвалися членом Самооборони, ніякого стосунку до даної організації не мають взагалі.

Щодо інших присутніх на мітингу активістів, то з’ясувалося, що це представники Самооборони з Помічної. Як зазначив їхній керівник Віталій, хлопці приїхали підтримати колег по майдану на їхнє ж запрошення.

Марія Нагай, для Першої електронної газети

Поширити:

Залишити коментар:

коментар