Учасникам АТО виділять 1287,67 га кіровоградської землі

279 земельних масивів із державної та комунальної власності підібрано в області для безкоштовного отримання ділянок учасниками бойових дій на Сході України.

Про це під час сьогоднішньої прес-конференції повідомив перший заступник начальника головного управління Держземагенства в області Ігор Збаржевецький.

Їхня загальна площа складає 1287,67 га, з яких у межах населених пунктів — 280,3 га, за ними – 1007,37 га.
Зараз управління допомагає територіальним органам влади налагодити процес видачі дозволів у найкоротші терміти. Також його підрозділи розробили зразки необхідних документів для військовослужбовців та правоохоронців. Процес розгляду таких справ, запевнив посадовець, дуже швидший, ніж зазвичай.

Ігор Збаржевецький повідомив, що за результатами розглядду заяв 9 військовослужбовців із зони АТО вже підписано 9 наказів на надання дозволу на складання проектів землеустрою щодо відведення їм земельних ділянок.

Посадовець також уточнив, що скористатися законним правом на отримання землі можуть лише ті, хто не зробив це раніше. Крім цього, одержати землю зможуть рідні загиблих, які брали участь в антитерористичній операції у східних та південно-східних областях.

Земля їм надається для ведення будівництва та обслуговування житлових будинків,господарських будівель та споруд, ведення садівництва, особистого селянського господарства та індивідуального дачного будівництва.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар