Заступник Авакова розповів про чистки в МВС і Пожидаєва

Наразі в системі Міністерства внутрішніх справ проводяться масові перевірки кадрів, особливо у східних областях.

Про це під час сьогоднішнього брифінгу у Кіровограді повідомив заступник міністра внутрішніх справ Микола Величкович, передає кореспондент Першої електронної.

Питання журналістів, зокрема, стосувалися сумнівної діяльності колишнього очільника УМВС Кіровоградщини Костянтина Пожидаєва, який із весни і донині керує ГУ УМВС на Донеччині.

«У нас у міністерстві зараз відбувається перегляд кадрів. Зокрема, в східних. Співробітники, які порушили присягу в Донецькій, Луганській областях та Криму — а це порядка 20 тисяч осіб — звільнені. Усі працівники міліції, які там перебувають, проходять перевірку на поліграфі – детекторі брехні. Вже порушені десятки, якщо не сотні, кримінальних проваджень проти тих, хто зрадив присязі, не мають офіцерської честі. Ми із ними прощаємося. Буквально за минулий тиждень таких нараховується приблизно 1700 осіб. Але перевірки ще тривають», — сказав Микола Величкович.

На питання з приводу Костянтина Пожидаєва він зазначив, що слід почекати закінчення перевірок і аналізу. І кожен міліціонер буде відповідати за свої дії.

«Жодна бездіяльність чи злочинні дії… Ми зробимо все так, щоб порушники понесли відповідальність. Зараз всі порушення документуються і просто чекають свого часу. У тих областях вивчається діяльність кожного працівника. І повірте — ви побачите, які будуть наслідки», — додав Микола Величкович.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар