Майже 118 млн грн винні підприємства-боржники працівникам і пенсійному фонду

30 липня відбулося засідання з питань погашення заборгованості із заробітної плати та платежів до бюджету Пенсійного фонду підприємств – боржників Кіровоградської області.

Про це повідомляє Головне управління пенсійного фонду в Кіровоградській області.

Стан погашення заборгованості із зарплати на підприємствах – банкрутах проаналізував начальник відділу з питань банкрутства Головного управління юстиції в області Геннадій Дебелий. В.о. начальника головного управління Пенсійного Фонду в області Ю.Шарпінський проінформував про погашення заборгованості із обов’язкових платежів до органів Фонду.

Станом на 1 липня 2014 року дана заборгованість, що включає недоїмку зі страхових внесків, нарахування пені та фінансові санкції, заборгованість із відшкодування витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, регресних вимог та коштів по наукових пенсіях становить 117 743,9 тис.грн., що складає 81% до загальної суми боргу.

Найбільшими боржниками є Олександрійська філія ЗАТ “Енерговугілля”, ВАТ “Чисті метали” (м. Світловодськ), ДП “Світловодський комбінат твердих сплавів і тугоплавких металів”

На засіданні було заслухано 17 арбітражних керуючих та керівників підприємств – боржників щодо заходів з погашення боргів з оплати праці, проблемних питань, що виникають в їхній роботі. Представникам підприємств – банкрутів наголошено на дотриманні графіків погашення заборгованості по зарплаті та проведенні ліквідаційних процедур згідно з встановленими термінами.

З початку року в області стало менше на 14 підприємств-банкрутів, заборгованість яких до бюджету Пенсійного фонду України складала 6,2 млн. грн.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар