Герой потребує допомоги

3 липня близько 11 години поблизу населеного пункту Стародубівка Слов’янського району Донецької області зведений підрозділ з двох загонів спеціального призначення управлінь Центрального (м. Олександрія) та Західного (м. Івано-Франківськ) територіальних об’єднань Національної гвардії України вів бойові дії за звільнення околиць Слов’янська від бойовиків. Старший лейтенант Олег Березовський був тяжко поранений і потребує допомоги.

До редакції Першої електронної надійшов лист. Бійці спецпідрозділу Національної гвардії України з м. Олександрії звернулися з листом про допомогу своєму командирові:

“Двома пострілами з гранатомету терористи влучили в БТР. Через вибухи вийшов з ладу кулемет бронемашини. Командир екіпажу старший лейтенант Березовський Олег почав вести вогонь по терористам зі стрілецької зброї через бійниці. Ще один постріл з гранатомета влучив йому в автомат. Вибухом йому тяжко поранило та відірвало пальці на руках.

Будучи тяжко пораненим командир екіпажу не переставав віддавати команди та керувати наданням медичної допомоги іншим пораненим членам екіпажу. Через його рішучі дії, швидке реагування на зміну оперативної обстановки та самопожертву екіпаж виконав поставлену бойову задачу без втрат.

Відразу після бою старшого лейтенанта Березовського було направлено до військово-медичного клінічного центру північного регіону (м. Харків) де він переніс декілька тяжких операцій. Внаслідок отриманих поранень йому було ампутовано кисті рук. Також він має осколочні поранення ока та інших частин тіла, тяжке пошкодження органів слуху. Зараз він перебуває у головному військовому клінічному госпіталі (м. Київ), де його постійно оперують.
У перші хвилини після тяжкої операції Олег спитав, чи знищили бетонний завод у Миколаївці (завод через своє розташування та міцну будову був одним з найбільш проблемних позицій сепаратистів і без його знищення звільнення Слов’янська було неможливе).

Олегу 24 роки. Він спортсмен, розумний та сміливий Офіцер, добрий та надійний товариш. Він ніколи не виділяє себе серед своїх підлеглих. Середньовічний вислів, яким характеризували талановитих командирів та лідерів: «Перший серед рівних» найбільш точно передає характер Олега, як командира., До нього ніколи не звертаються на «Ви», але він має не заперечний авторитет та повагу серед своїх підлеглих. Його накази завжди виконуються а до його порад завжди дослухаються. В тяжкій оперативній обстановці він прийняв швидке та правильне командирське рішення – рішення справжнього Чоловіка. Олег виконав головне завдання справжнього Офіцера та Воїна – він повернув свої підлеглих та друзів додому живими.

В час, коли тільки і чуєш від нарікання про тяжке життя, яка погана у нас країна і як чудово за кордоном все ж таки залишилися такі хлопці як Олег, які готові віддавати життя та здоров’я за Батьківщину та друзів.

Державних коштів не вистачить для того щоб повернути Олегові повноцінне життя. Тому бійці-однополчани звертаються до небайдужих людей, незважаючи на їх соціальний стан та матеріальні можливості, про посильну допомогу у зборі коштів на лікування Олега Володимировича Березовського. Велика надія на народних депутатів з Кіровоградщини – Сергія Кузьменка, Станіслава Березкіна, Андрія Табалова, Анатолія Ревенка, Валерія Кальченка, керівників провідних підприємств області.”

Кошти можна перерахувати на карту “Приват Банка”
•У гривні:

Номер рахунку : 29244825509100

МФО: 305299

ЄДРПОУ: 14360570

Номер картки: 5168 7572 2362 5452». Отримувач: Березовський Олег Володимирович.

 

•В доларахСША:

PRIVATBANK, SWIFT CODE: PBANUA2X

Банк-корреспондент: JP MORGAN CHASE BANK, SWIFT CODE: CHASUS33

Номер счета: 0011000080

Получатель: Berezovskij Oleg

•В євро:

PRIVATBANK, SWIFT CODE: PBANUA2X

Банк-корреспондент: Commerzbank AG, SWIFT CODE: COBADEFF

Номер счета: acc № 400 886700401

Получатель: Berezovskij Oleg

Поширити:

Залишити коментар:

коментар