Кіровоградщина провела в останню путь полковника Павла Сніцара, який загинув в зоні АТО (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні, 29 липня, сотні мешканців і гостей міста Кіровограда прийшли до Театральної площі, де відбулася траурна церемонія прощання з українським військовослужбовцем, командиром стрілецького батальйону НГУ підполковником Павлом Сніцарем, який загинув у зоні АТО 23 липня під час операції по звільненню від терористів міста Лисичанськ.

Сніцар Павло Леонідович народився 10 липня 1976 року у місті Ульяновка. Навчався в Ульяновській школі № 2: любив уроки математики і фізкультури, неодноразово захищав честь школи на змаганнях. Його любили друзі за його доброту, чуйність, бажання завжди допомогти іншим. Він любив правду. Мріяв стати військовим і мрія його здійснилася – після закінчення школи Павло вступив у Хмельницьку академію прикордонних військ на факультет МВС. По закінченню був направлений на роботу в Кіровоград. У грудні 2013 – квітні 2014 року він був на Майдані, після – його командирували в Донецьку область, а з червня – брав участь у боях за Лисичанськ.

Про це під час прощальної церемонії розповіла перша вчителька військовослужбовця Надія Бурдейна.

«Ми втратили прекрасну людину, прекрасного офіцера, батька своїх дітей та своїх солдатів. Такої чесної, порядної людини я ще не зустрічав. У нього завжди було відкрите серце. Він служив для того, щоб ми з вами жили краще. І ціна цього – його життя, втрата його самого». – зі сльозами на очах розповів заступник командира військової частини 3011 полковник Андрій Приходько.

Нагадаємо, Павло Сніцар загинув, коли намагався винести з поля бою поранених товаришів та полеглого від куль терористів командира військової частини 3011 НГУ полковника Олександра Радієвського.

Наказом командувача Національної гвардії України командирові стрілецького батальйону Центрального оперативного з`єднання НГУ, що дислокується у місті Кіровоград, підполковникові Сніцару Павлові Леонідовичу присвоєно звання полковник (посмертно).

Вічна Слава Герою!

Поширити:

Залишити коментар:

коментар