Книгу кіровоградського літературознавця номінують на Шевченківську премію

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Книга відомого літературознавця, викладача Кіровоградського державного педагогічного університету, доктора філологічних наук, професора Григорія Клочека «Шевченкове слово: спроби наближення», яка нещодавно побачила світ, стане номінантом на цьогорічну Шевченківську премію.

Книга складається зі статей, кожна з яких присвячена окремій поезії Тараса Шевченка. Мов під мікроскопом, дослідник відкриває нові творчі грані Шевченкового таланту, який в сучасних умовах розкривається ще більшою глибиною і геніальністю.

«Працюючи над статтями, що ввійшли у цю книжку, я бачив перед собою і сивочолого колегу-професора, і аспіранта, який розпочинає свій шлях у науку, і вчителя-словесника, і студента-філолога, який готується до викладацької роботи, у якій уміння аналізувати художній твір є основною ознакою професіоналізму. І, звичайно ж, маю надію через цю книжку поспілкуватися просто з читачем, який любить поезію Шевченка і прагне якомога глибше її розуміти», – зазначив автор у вступі до монографії.

«Шевченкове слово: спроби наближення» видано за фінансової підтримки народного депутата України Станіслава Березкіна у видавництві “Імекс-ЛТД”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар