Кіровоград попрощався зі ще одним героєм – Віктором Гаркавенком (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні, 28 липня, Кіровоград попрощався зі ще одним героєм – старшиною 3-го Кіровоградського полку спеціального призначення Гаркавенком Віктором Олександровичем, який помер від ран у військовому шпиталі. 

Віктор Гаркавенко присвятив себе службі у Збройних силах України. Після строкової служби в армії, навчання, вирішив для себе, що він залишиться військовим і вступив до лав Української армії за власним бажанням. Захищаючи державу, 19 липня в Луганській області, Віктор отримав важкі поранення і помер у шпиталі.

Проводжаючи бойового побратима в останню путь, виконуючий обов’язки заступника командира частини польової пошти В23-36 Андрій Неживий зазначив: «Коли ми разом із Віктором забирали першого нашого загиблого земляка, я б ніколи не подумав, що через місяць Віктор буде тут – на його місці. Він був хорошою людиною, хорошим командиром. У нього лишилась дружина і маленький син. Своє життя він прожив недаремно. У бою, 15 червня, він вижив, вистояв. Нажаль, доля розпорядилась так, що вже 19 липня він отримав рани несумісні з життям і помер у госпіталі. Вічна пам’ять. Нехай Віктор спить спокійно».

Співчуття родині загиблого висловили голова Кіровоградської облради Олександр Чорноіваненко, голова Кіровоградської ОДА Олександр Петік, заступник Кіровоградського міського голови Вадим Дрига та кілька сотень кіровоградців.

«Горе прийшло до нас із загибеллю нашого товариша. Ми зобов’язані цій людині життям – він стояв на захисті України. Велика дяка батькам, що вони виховали такого героя. Ми зробимо все, щоб увіковічити пам’ять Віктора Олександровича. Ми його не забудемо», – зазначив Олександр Чорноіваненко.

Командир відділення, розвідник командира розвідувальної групи, старшина Гаркавенко Віктор Олександрович указом Президента України посмертно відзначений орденом «За мужність» третього ступеня. Героя поховано на Рівнянському кладовищі на Алеї Слави.

Вічна Слава Героям!

Поширити:

Залишити коментар:

коментар