У трирічної Маші Варич рецидив рідкісної хвороби: потрібна повторна пересадка кісткового мозку

У трирічної Маші Варич рецидив есенціальної тромбоцитемії. Їй необхідна повторна пересадка кісткового донорського мозку за кордоном (в Італії). Батьки просять про допомогу, адже зібрати потрібно близько 150 000 євро.

Як розповіла Першій електронній мама Ніна, коли Маші було пів року, у неї на оці виявили гемангіому.

«Ми звернулись в очне відділення, щоб її припекти. Зробили аналізи і виявили, що тромбоцити у крові дівчинки в десятки разів перевищують норму (2 мільйони замість 300 тисяч). Минулого літа, коли Маші було неповних три роки, їй зробили першу пересадку кісткового мозку у клініці «ОХМАТДИТ». Дитині робили аутологічну трансплантацію (пересадка від себе). Рівно через пів року було виявлено рецидив. Потрібна нова пересадка, але цього разу кістковий мозок повинен бути донорським. Рідних братів, сестер у Маші немає, тому ми знайшли донора за кордоном. Пересадку будуть робити в Італії. Зараз чекаємо поки клініка виставить остаточний рахунок і збираємо кошти на лікування,» – розповіла мама хворої дитини.

Зараз Маша вдома. Вона регулярно обстежується в Кіровоградській дитячій обласній лікарні (гематологічне відділення).
Завідуюча гематологічним відділенням Кіровоградської обласної дитячої лікарні Ольга Гержева підтвердила діагноз Маші Варич.

Деталі за посиланням
https://vk.com/club48456574

Реквізити для допомоги:
ПРИВАТБАНК Карта № 5363 5426 0076 1721
Варич (Мажуга) Ніна Олександрівна

Телефон мами Ніни
+38 (050) 015-05-09

Поширити:

Залишити коментар:

коментар