У Чорному лісі вітром пошкоджено близько 160 дерев

Внаслідок природної стихії постраждала територія державного підприємства «Чорноліський лісгосп».

Про це повідомляє прес-служба Кіровоградського ОУЛМГ зі слів  директора «Чорноліського лісгоспу» Олександра Зуєва.

За результатами обстеження чотирьох кварталів Богданівського лісництва, де розміщується ландшафтний заказник загальнодержавного значення «Чорноліський», лісовому господарству області завдано значних втрат. За оперативними даними, над ділянці лісу вздовж траси Київ – Луганськ – Ізварино поламано стовбури та з корінням повивертало дуби та ясени віком понад 130 років. Кількість пошкоджених дерев сягає 160 штук.

 Нині ситуація ускладнюється тим, що працівники лісової охорони не мають права приступити до ліквідації захаращеності, спричиненої бурею.

Як пояснив О. Зуєв, пошкоджені насадження розташовані у межах об’єкта природно-заповідного фонду, тож, щоб приступити до проведення санітарних рубок, потрібен відповідний дозвіл, видати який мав би уповноважений орган виконавчої влади, який би виконував завдання щодо погодження лімітів та видачі дозволів у порядку спеціального використання природних ресурсів. Однак, оскільки такого органу поки не визначено, державне лісогосподарське підприємство не має можливості у межах об’єктів природо-заповідного фонду здійснювати необхідні лісівничі заходи.

Зауважимо, що дана проблема є актуальною не лише для лісівників Кіровоградщини, але й для всієї лісової галузі України.

Фото прес-служби Кіровоградського ОУЛМГ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар