Кіровоградця засуджено за розповсюдженні матеріалів із закликами до насильницької зміни влади (ВІДЕО)

Кіровський районний суд м. Кіровограда визнав винним звинувачуваного у розповсюдженні матеріалів із закликами до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади.

Про це повідомили Першій електронній у прес-службі прокуратури Кіровоградської області.

Судом підтримано позицію державного обвинувача та призначено засудженому покарання у вигляді 2 років позбавлення волі за ч. 1 ст. 109 КК України (розповсюдження матеріалів із закликами до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади). Зважаючи на те, що чоловік повністю визнав свою вину у вчиненому злочині, щиро покаявся, а також сприяв розкриттю злочину, його звільнено від відбування покарання.з іспитовим терміном на 2 роки. На засудженого покладено обов’язки, передбачені ст. 76 КК України, а саме: не виїжджати за межі України на постійне проживання без дозволу кримінально-виконавчої інспекції, повідомляти інспекцію про зміну місця проживання, роботи або навчання, з’являтися для реєстрації до кримінально-виконавчої інспекції.

В мережі інтернет з’явилося відео допиту підозрюваного, повідомляє korrespondent.net

Раніше працівниками Служби безпеки України було затримано громадянина України, 1981 року народження, який розповсюджував в інтернеті антидержавницькі матеріали і пропагував ідеї сепаратизму та екстремізму. Вказаній особі було повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.109 Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під домашнім арештом.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар