У Кіровограді створять Народну дружину

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні виконком Кіровоградської міськради погодив Статут громадського формування з охорони громадського порядку «Кіровоградська народна дружина». 

Як повідомив кореспондент Першої електронної, нове формування на засіданні представляв один із його засновників – депутат Кіровоградської міськради Олександр Горбунов.

У членів виконкому виникло чимало питань щодо сфери діяльності та меж компетентності подібних організацій. Як пояснив присутнім Горбунов, «Народна дружина» в тісній співпраці з силовими структурами Кіровоградщини здійснюватиме захист громадського порядку, запобігатиме можливим зовнішнім провокаціям.

Як пояснив Олександр Горбунов, формування народних дружин нині не просто актуально, а вкрай важливо, з огляду на реалії українського сьогодення. Зокрема, це підтверджується досвідом інших міст України (Львів, Харків,Маріуполь та ін.), де такі дружини вже створено.

Ініціатором створення «Народної дружини» є народний депутат Станіслав Березкін. Він запропонував створювати народні дружини (санітарні і робітничі) на базі підприємств, висловив готовність надати фінансову підтримку для їх діяльності, забезпечення засобами захисту, транспортом тощо.

Давши дозвіл на формування «Народної дружини», міськвиконком зобов’язав громадське формування щокварталу надавати до сектора з питань запобігання і виявлення корупції та взаємодії з правоохоронними та контролюючими органами інформацію про результати роботи.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар