50 самбістів з Кіровоградщини відпочивали і тренувалися в черкаському таборі

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

З 1 по 11 липня на спортивній базі «Динамо», що на Черкащині, зібралися вихованці федерацій бойового самбо Кіровоградській та Черкаській областей. 

Як повідомив кореспондент Першої електронної, спортивний табір, який розташувався на березі Дніпра посеред соснового лісу, був заповнений дітьми різних вікових категорій, об’єднаних спільною любов’ю до спорту. Усього на базі протягом 10 днів відпочивало та займалося спортом близько півсотні кіровоградців.

Перша половина зборів була присвячена тренуванням: кросам, різним навантаженням відповідно до віку. Остання фаза програми перебування у таборі – турніри з футболу, волейболу, армреслінгу, підтягування. Для усіх учасників була ще одна цікавинка – переправа через Дніпро, яку усі «таборитяни» витримали успішно.

«Ми вдячні Черкаській федерації бойового самбо за підтримку в організації табору, така співпраця – це ще одне свідчення нашої української єдності і готовності до спільних справ, спільного удосконалення. Щодо наших вихованців, то менші (шести-, семирічні) тут подорослішали, а старші (підлітки) – помітно помужніли. Власне, це те, чого ми прагнули, організовуючи табір, – зазначив голова Кіровоградської обласної федерації бойового самбо В’ячеслав Шульга.

За словами Олега Табакара, батька одного з найменших учасників табору – шестирічного Марка, його син після десятиденного спортивного виховання дуже змінився.

На думку президента Черкаської обласної федерації бойового самбо, чемпіона світу по бойовому самбо В’ячеслава Василенка, спільна справа тренерам вдалася: спрацювалися і діти, і їх вихователі. «Я впевнений, що наступного року ми обов’язково повторимо цей досвід і залучатимемо до відпочинку та тренувань не лише спортсменів із Кіровоградщини, а й з інших областей. У цьому наша сила – в єдності!», – зазначив В’ячеслав Василенко.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар