Активіста Кіровоградського Євромайдану хвороба вбила за 5 днів

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Завтра, 22 липня, о 9.00 за адресою вул. Пожарського, 3, біля під’їзду №2 кіровоградці прощатимуться з активістом кіровоградського Євромайдану та Самооборони 53-річним Володимиром Соколовським, який через важку хворобу пішов з життя 20 липня.

Як повідомила  Першій електронній колега Володимира – активістка Євромайдану Тетяна Бородіна, лептоспіроз убив чоловіка за п’ять днів.

«Володимир під час риболовлі поранив ногу й інфекція з води потрапила у кров. Лептоспіроз дуже швидко розвивається, і якщо його не виявити в перші кілька днів, то шансів немає. Володимира можна було б врятувати, якби наші лікарі вчасно поставили правильний діагноз,» – говорить Бородіна.

За словами родичів Володимира, у вівторок він втратив свідомість. Лікарі швидкої допомоги сказали, що захворювання вірусне й порадили лікуватися вдома. Наступного дня Володимир знову втратив свідомість – його оглянув дільничний лікар, який висловив підозру на апендицит і направив до хірурга. Хірург четвертої поліклініки провів огляд і порадив все ж «лікуватися вдома» від вірусного захворювання.

Родичі В. Соколовського переконані: якби на цій стадії були зроблені аналізи, то чоловіка можна було б врятувати. У п’ятницю, 18 липня, коли Володимиру стало зовсім зле, родина знову викликала лікаря. Тільки тоді «фахівці» поставили правильний діагноз, але рятувати Володимира було вже запізно.

Для довідки: Лептоспіроз – гостра інфекційна хвороба з групи зоонозів, що перебігає із гарячкою, загальною інтоксикацією, ураженням нирок, печінки, серцево-судинної та нервової систем, геморагічним синдромом. В Україні він реєструється в усіх областях, причому зберігається тенденція до подальшого зростання захворюваності. Різноманітність клінічних проявів ускладнює своєчасну діагностику лептоспірозу, що веде до пізньої госпіталізації і погіршення прогнозу.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар