З кіровоградським облавтодором розрахуються не скоро?

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

На погашення боргів із заробітної плати облавтодорівцям Кіровоградщини доведеться почекати. 

Про це йшлося у виступі міністра інфраструктури України Максима Бурбака під час брифінгу в Києві, передає кореспондент Першої електронної.

На пряме запитання кореспондента Першої електронної, коли ж буде проведено повний розрахунок з боргами по зарплаті, міністр зазначив, що в боргах автодорів є “корупційна складова”, тому їх потрібно перевірити.

Крім цього, як зауважив Максим Бурбак, у нього з керівниками облавтодорів “спільне бачення” щодо подальшої долі підприємств і доріг України: деякі дороги мають бути передані у власність громади, а громада вже має вирішувати, чи потрібно їй таке “ефективне” підприємство, що їх обслуговуватиме. Також у планах міністерства зняття статусу юридичної особи з неефективних автодорів. Таким чином, певно, планують боротися із корупцією в сфері доріг.

Також міністр зазначив, що усі облавтодори мають займатися господарською діяльністю і приносити прибуток, у той час, як зі сторони деяких підприємств практично відбувався саботаж: зарплата нараховувалася, а робота майже не проводилася.

Як повідомив Максим Бурбак, у бюджеті-2014 з необхідних 32 мільярдів на дороги заплановано 15,2 мільярди гривень, з яких 9 мільярдів – направлені на погашення кредиторської заборгованості за минулі роки, близько 3 мільярдів – борг за виконані роботи. “На дороги, зазначив міністр, лишається приблизно одна гривня на квадратний метр”.

Кіровоградські автодорівці у своїй біді не одні: борги існують і в інших областях. Міністр підтвердив, що попередники лишили борги ще за грудень 2013 року.

Нагадаємо, що в понеділок, 14 липня, голова Кіровоградської ОДА Олександр Петік доручив голові Кіровоградського облавтодору підготувати графік погашення боргів по заробітній платі.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар