Чого досягла галузь тваринництва на Кіровоградщині

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

ГУ Статистики в Кіровоградській області інформує про основні показники роботи галузі тваринництва регіону протягом січня–червня 2014року.

У січні–червні виробництво м’яса зросло і склало 38,5 тис. т. Збільшення виробництва м’яса порівняно з аналогічним періодом 2013р. відбулося за рахунок росту обсягів реалізації худоби та птиці на забій як у сільськогосподарських підприємствах (на 1 тис.т або на 10,5%), так і в господарствах населення (на 2,4 тис. т або на 9,4%).

Загальне виробництво молока збільшилося на 4,1% і склало 162,7 тис.т,  у т.ч. у сільськогосподарських підприємствах – на 20,9% (27,2 тис.т), у господарствах населення – на 1,3% (135,5 тис.т).

Загальне виробництво яєць від птиці всіх видів у січні–червні 2014р. порівняно з 2013р. зменшилося на 6,2% і склало 273,6 млн.шт., у т.ч. в сільськогосподарських підприємствах – в 1,6 раза менше (64,6 млн.шт.), у господарствах населення – зросло на 10,8% (209 млн.шт.).

Загальна чисельність поголів’я великої рогатої худоби становила 153,6 тис. голів (на 3,6% менше ніж на 1 липня 2013р.), у т.ч. корів – 66,7 тис. голів (на 1,5% менше), свиней – 277,5 тис. голів (на 0,5% менше), овець та кіз – 62,3 тис. голів (на 2,2% менше), птиці – 6514,2 тис. голів  (на 3,8% більше).

Головне управління статистики у Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар