Терористи збили літак в Донецькій області. Загинуло 295 осіб.

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні біля Тореза Донецької області упав пасажирський літак Боїнг-777 компанії Malaysia Airlines, який здійснював рейс Куала – Лумпур – Амстердам через Україну.

Про це повідомив керівник Інформаційного опору Дмитро Тимчук.

“У 16:20 зник зв’язок наземних служб у Києві та Ростові з авіалайнером, який. Українські силовики зі складу сил АТО не мають в зоні проведення операції засобів ППО. Разом з тим, засоби ППО постійно застосовують в цьому регіоні проросійські терористи і підрозділи ЗС Росії “, – написав він на своїй сторінці в Facebook.

Падіння літака пов’язують з російськими зенітними ракетними комплексами “Бук”, які днями терористи перевезли на територію України.

Водночас у соціальних мережах терористи похвалилися, що вони збили літак у цей же час і в цьому ж місці.

“У районі Тореза щойно збили літак Ан-26, валяється десь за шахтою “Прогрес”. Попереджали ж – не літати в “нашому небі”. А ось і відео-підтвердження чергового “птічкопада”. Пташка впала за терикон, житловий сектор не зачепила. Мирні люди не постраждали”, – написав лідер терористів на сході України Ігор Гіркін.

З огляду на ці факти, Уряд України вимагає проведення масштабного міжнародного розслідування за фактами катастрофи малайзійського Боїнга-777 (на борту якого за попередніми підрахунками перебувало 295 осіб), знищення 14 липня в Луганській області літака АН-26 Збройних сил України, 16 липня в Донецькій області – літака СУ-25 ЗСУ за участю Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO) і Європейської організації з безпеки аеронавігації (EUROCONTROL).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар