Костянтин Поляков: солдати хочуть наступати, командування не дає наказів

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Здаватися ніхто не буде – це однозначно. Всі готові воювати і йти вперед. Але нема наказів, навіть коли військові хочуть і мають можливість наступати.

Про це сьогодні під час прес-конференції заявив Костянтин Поляков – один з військових 79-ї окремої аеромобільної бригади, яка потрапила під обстріл РСЗО «Град» (є підозра, що це була російська новітня система «Торнадо»).

Тоді Костянтин був на варті, в результаті чого отримав поранення лівого стегна і стопи. Першу допомогу йому надали товариші, які були поруч, а далі вже гелікоптером був доправлений до шпиталю.

«Те, що відбувається, з юридичної точки зору – антитерористична операція, а по факту – справжня війна. Руки військових у таких умовах зв’язані, що впливає на ефективність проведення військових дій. Заяви про те, що армія повністю контролює кордон – перебільшення», – повідомив Поляков.

За його словами, стосунки українських військових з місцевим населенням східних регіонів – «ніякі»: деякі вітали наші військові колони, але більшості просто байдуже, їм байдуже як закінчиться війна.

Зараз Поляков перебуває у 30-денній лікарняній відпустці, а що робитиме далі – ще не вирішив.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар