Кіровоградщина: працівників міліції судитимуть за зловживання, побиття, хабарництво, ДТП і наркотики

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Прокуратурою Кіровоградської області з початку року розслідувано та направлено на розгляд суду 13 обвинувальних актів у кримінальних провадженнях відносно 16 працівників органів внутрішніх справ.

Більшість кримінальних проваджень розпочаті за фактом вчинення працівниками міліції таких злочинів, як зловживання владою, перевищення службових повноважень, спричинення тілесних ушкоджень громадянам та фальсифікації матеріалів досудового розслідування.

В свою чергу два обвинувальні акти скеровані на розгляд суду за підозрою заступника начальника сектору карного розшуку та дільничного інспектора у отриманні неправомірної вигоди, ще двох правоохоронців судитимуть за скоєння ДТП та розкрадання наркотичних засобів відповідно.

Крім того, на даний час слідчим відділом прокуратури розслідується 4 кримінальних провадженнях за якими 4 міліціонерам повідомлено про підозру у вчиненні злочинів. Серед них і провадження відносно працівника сектору карного розшуку, винуватця смертельної ДТП за участі маршрутного таксі. Обвинувальний акт відносно правоохоронця планується направити до суду в поточному місяці.

Зазначимо, що при проведенні досудового розслідування прокуратура не зважає на посади чи приналежність осіб, які вчинили злочини, до якоїсь політичної сили чи силової структури – перед Законом усі рівні.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар