Дружина голови Олександрівської РДА подала в суд на вчительку та газету

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

В Олександрівському районному суді відбулося попереднє судове засідання у цивільній справі за позовом Оксани Шпирки, дружини голови Олександрівської районної державної адміністрації, про спростування недостовірної інформації. Відповідачі по справі – вчителька німецької мови Олександрівського НВК №2 Людмила Тищенко, яка не з’явилася до суду, та газета «Вперед».

Позивачка звинувачує Людмилу Тищенко у недостовірній інформації, викладеній у статті «Педагоги Олександрівщини проти «квотного» керівництва», написаній у відповідь на статтю Шпирки «Освітянські проблеми «рулять». А газеті вона закидає те, що часопис опублікував статтю Людмили Тищенко, не перевіривши інформацію.

Оксана Шпирка просить суд зобов’язати відповідачів спростувати у газеті «Вперед» поширені недостовірні відомості про те, що вона не мала права висловлювати в часописі свою думку з приводу педагогічних проблем, що існують в Олександрівському районі, а також те, що вона жодного дня не працювала в школі. До того ж, позивачка просить суд стягнути з відповідачів на свою користь моральну шкоду, яку оцінює у п’ять тисяч гривень.

На попередньому судовому засіданні, яке вела суддя Ольга Отян, ні позивачка, ні представники газети «Вперед» на примирення не пішли. Перше судове засідання призначено на 9 вересня нинішнього року.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар