Кого люструватиме “Батьківщина”

Сьогодні у Кіровоградському Будинку Профспілок відбулася прес-конференція керівника Кіровоградського обласного штабу ВО «Батьківщина» Олександра Чорноіваненка, який заявив про люстрацію і очищення партії.

«Змін на краще у Кіровоградській області немає», – так розпочав свій виступ Олександр Чорноіваненко. «Недаремно сьогодні буде віче майдану. Запрошую усіх прийти і спитати у представників влади, у тому числі і у мене, що ми зробили для області.
Ми оголошуємо люстрацію для депутатів, держслужбовців. Я особисто готовий до люстрації, і почну її з себе, з депутатів фракцій «Батьківщини». Буде створене спеціальне Бюро для очищення партії від депутатів, які голосували за сумнівні земельні питання, відчуження майна разом з регіоналами. Люстраційне бюро – бюро обласної парторганізації, але буде створений дорадчий орган з партійців і представників громадськості. Ми будемо проводити майже у кожному населеному пункті зібрання щоб з’ясувати – чи відповідають голови первинних організацій вимогам громади.

Крім того, ми відкриваємось для представників громад. Ми хочемо бути відкритою партією і просимо для цього вашої допомоги. Відкриваємось для представників громад. Громадські діячі не можуть по законодавству брати участь у виборчому процесі. Ми готові залучити до співпраці авторитетних досвідчених людей, надати їм можливість представляли партію в органах місцевого самоврядування, місцевих радах. Але не змушуємо їх вступати до партії
Ми були весь час в опозиції, самоочищення відбувалось – недостойні йшли від нас до влади.
Депутат Соболев з нашої фракції вніс законопроект про люстрацію, його навіть не ставлять на голосування. Тож ми почнемо з себе».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар