Науковці КНТУ продемонстрували свої винаходи членам Академії наук

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Днями у Кіровоградському національному технічному університеті вчені обговорили шляхи зменшення споживання природного газу в галузі сільського господарства та продемонстрували свої винаходи. 

Науковці обмінялися думками під час круглого столу за участі викладачів КНТУ та керівників Національного наукового центру «Інститут механізації та електрифікації сільського господарства» Національної академії аграрних наук України.

Представники технічного університету підготували для гостей презентацію результатів досліджень, розробок, винаходів у галузі аграрного виробництва, які є на кафедрах КНТУ.

Зокрема, представили зразки конструкцій с/г машин для новітніх технологій обробки ґрунту та посіву сільськогосподарських культур, нові зразки гідронасосів, модель кібернетичного комплексу управління режимами роботи мобільної сільгосптехніки, проект комплексної електроенергетичної системи для сільгоспвиробництва з використанням відновлювальних джерел енергії (до речі, цей проект минулого року став переможцем конкурсу на здобуття гранту обласної державної адміністрації та обласної ради).

Багато відгуків знайшов проект кафедри електротехнічних систем та енергетичного менеджменту із запровадження на сільськогосподарських підприємствах та комунально-побутових об’єктах сільської місцевості комплексної електроенергетичної системи, яка передбачає широке використанням відновлювальних джерел (в першу чергу – джерел рослинного походження, а також – енергії сонця, вітру, що у підсумку зменшує залежність підприємства від нафтопродуктів та газу).

Олександр Виноградов для Першої електронної газети.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар