Доля військовополонених з Кіровоградщини залежить від однієї жінки (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні, 15 липня, на площі Героїв Майдану родичі, друзі, знайомі військовополонених з плакатами у руках закликали політиків не заважати військовим звільняти з полону їх дітей. За даними батьків, в полоні перебувають 42 військовослужбовці, з яких 7 – кіровоградців.

За словами одного з батьків, який спілкується із представниками головнокомандування, у військових все готово, щоб обміняти полонених. Затримка тільки у «наказах згори»: в останній момент політики дають відбій. Матері зі сльозами на очах попросили не обманювати їх, казати правду. «Коли ми телефонуємо нам кажуть: «З дня на день», а проходять місяці», – жаліється мама полоненого.

Зараз у полоні знаходяться 7 бійців. У м. Перевальську Луганської області знаходяться Олександр Дудка, Євген Біхтіміров, Сергій Туренко, Олег Костенко. У м. Горлівка: Станіслав Вечерок, Віталій Філюков, Олександр Гречаний.

«Доля полонених, які перебувають в Горлівці, залежить, як нам кажуть, від однієї жінки – Ольги Кулігіної (авт. дружина одного з бойовиків, яка була затримана при спробі перетину російсько-українського кордону з не задекларованими 10 тис. доларів, які везла в Горлівку). На сьогодні з воєнного боку все налагоджено, затримка тільки за політиками», – каже мама одного з полонених Марина Гречана.

«Війну в країні можна зупинити тільки сівши за стіл переговорів. Інакше будуть гинути діти», – заявив батько одного з полонених Олександр Дудка.

Ольга Ткаченко, Перша електронна газета.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар