Благодійний фонд “Добротвір” презентував телефільм про кіровоградців у зоні бойових дій (ВІДЕО)

Телефільм «Кіровоградці та Війна» зняли працівники Благодійного фонду Станіслава Березкіна «Добротвір» в часі поїздки в зону АТО. Фільм розповідає про військових Кіровоградського третього полку спецпризначення.

Громадськість та рідні кіровоградських воїнів передали прямо на передову вишиванки, натільні хрестики, комплекти форми, берці, рації з гарнітурами, телефонні картки, а також харчі. Першими глядачами фільму стали рідні спецпризначенців та журналісти.

Директор Благодійного фонду Станіслава Березкіна «Добротвір» Андрій Малик, який безпосередньо доставляв допомогу військовим, в часі презентації фільму «Кіровоградці та Війна» розповів, як воюють наші земляки, та про те, що залишилося «за кадром». Невідомою сторінкою залишалася досі історія про те, як наші хлопці врятували життя дітям-сиротам з Амвросіївської школи-інтернату. Цих дітей за наказом самопроголошеного прем’єра ДНР бандита Бородая та за повного сприяння представника управління освіти Донецької ОДА хотіли вивезти в Росію, але спецпризначенці перешкодили цьому злочину та евакуювали дітей в Запорізьку область.

За словами Андрія Малика, наші земляки особливо зраділи українським прапорам та були до сліз вражені освяченими вишиванками і натільними хрестиками. На знак вдячності воїни-кіровоградці написали прямо на одному з прапорів свої думки, щирі слова та побажання – і попросили передати знамено до Кіровограду. Як зазначив А.Малик, цей прапор стане однією із святинь обласного краєзнавчого музею.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар