Під виглядом біженців з зони АТО фінансової допомоги від кіровоградців вимагають аферисти

Про це під час зустрічі заступника голови ОДА Віти Атаманчук із представниками волонтерських громадських організацій щодо створення центру допомоги для громадян, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, повідомили представники ГО.

За словами представників релігійних конфесій, до православних церков часто заходять чоловіки напідпитку, які показують документи з донецькою пропискою і вимагають дати 20 грн. Частіше грошей просять цигани, іменуючи себе біженцями з зони АТО.

Представник обласної організації “Червоного Хреста” повідомила, що “справжні біженці” вдячні за всяку допомогу, з радістю приймають і одяг, і посуд, і крупи. Проте є й такі, які “риються в речах, ведуть себе так, ніби це їм бутік”. Разом з ким вона відмітила, що людям бракує взуття (одяг добровольці приносять набагато активніше).

Представник “Червоного хреста” також заявила, що вони можуть виділяти близько 300-500 грн. допомоги на родину, деякі ж переселенці обурюються і вимагають від організації ледь не тисячі гривень.

“Наша громадська організація готова передати біженцям до 200 пар взуття, пральний порошок, ми готові возити гуманітарні вантажі із-за кордону. Тільки ж вони місяцями  “висять” на митниці! І за них треба ще додатково сплачувати митні збори! Чому ми маємо це робити, якщо це державі не потрібно?”, – заявив Сергій Пилипенко, голова ГО “Щаслива родина”.

Під час зустрічі озвучувалися й конкретні факти допомоги переселенцям. Так жінка з Луганська, яка тільки вчора прибула до Кіровограду, вже сьогодні завдяки ярмарку вакансій влаштувалася на роботу.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар