Озброєних дніпропетровців, яких затримали на блокпосту в Олександрії, судитимуть

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Завершено досудове розслідування кримінального провадження відносно двох мешканців Дніпропетровської області, яких на початку травня затримано з вогнепальною зброєю та посвідченням «Прокуратури України» на блокпосту м. Олександрії.

В ході досудового розслідування встановлено, що зброя зареєстрована в Дніпропетровській області на інших осіб, будь яких дозволів на носіння та зберігання зброї підозрювані не мали. Підроблене посвідчення використовували для переконання у своїй приналежності до органів прокуратури з метою безперешкодного пересування на автотранспорті зі зброєю.

З первинних пояснень обвинувачених вони направлялись до м. Вінниці в особистих справах, зброю «позичили» у знайомих для самозахисту а посвідчення працівника прокуратури невстановленого зразка – «Прокуратура України» – громадські спостерігачі, їм видано, як членам громадської організації «Козацька рада». Проте, в подальшому підозрювані відмовилися співпрацювати зі слідством та давати будь-які покази.

На даний час, обвинувальний акт скеровано на розгляд суду.

Нагадаємо, вказані особи обвинувачуються у вчинені злочинів, передбачених ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю), ч.1 та 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів), ч. 1 ст. 353 (самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи) Кримінального кодексу України,.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар