Благодійний фонд голови ОДА ініціювали колишні “регіонали” (ФОТО, ВІДЕО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Благодійну організацію «Благодійний фонд підтримки українських військовослужбовців», яка створена за ініціативою губернатора Олександра Петіка (як стверджує сайт Кіровоградської ОДА ), було також ініційовано головою правління НПП «Радій» Євгеном Бахмачем.  

Про це стало відомо сьогодні, 8 липня, під час прес-конференції голови фонду Ірини Саєнко.

Відповідаючи на запитання кореспондента Першої електронної, вона повідомила, що самі Бахмач і Штутман не входять до керівництва фонду, але їхні представники є в Наглядовій раді благодійної організації – В.Мельников та С.Бедзай. Також до Наглядової ради  входять Я.Кучер (військовий комісар Кіровоградського обласного комісаріату), головою наглядової ради фонду на громадських засадах працює заступник голови ОДА Віктор Серпокрилов.

DSC_1011Саме через Серпокрилова, підтвердила очільниця організації, ОДА здійснює контроль над використанням коштів.

Ірина Анатоліївна також повідомила, що фонд створено спеціально для допомоги загонам територіальної оборони Кіровоградщини. На фонд, як зазначила його керівник, на безоплатній основі працюють експерти регіональної торгово-промислової палати. ТПП залучає до фонду кошти за допомогою листів, які розсилає підприємствам-учасникам, через свій вісник та сайт а також за допомогою профілю в фейсбук.

На даний момент, як зазначила Ірина Саєнко, майже всі кошти на рахунку організації витрачені, а тому не вдається до кінця реалізувати заявку на берци для військових – потрібно закупити іще більше 400 пар (куплено уже 476). Зі звітністю фонду можна ознайомитися на сайті ТПП.

Деталі про діяльність фонду дивіться на відео:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар