Півтисячі кіровоградців відсвяткували Івана Купала на березі Сугоклеї (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Вчора набережна річки Сугоклея перетворилась на місце справжнього театралізованого дійства. За ініціативи засновника ресторанного комплексу «Тиха Гавань» та депутата міської ради Олександра Горбунова для шанувальників свята влаштували народні гуляння в найкращих українських традиціях. До святкування долучилося понад 500 кіровоградців.

Протягом усього вечора гостей свята розважали народними піснями, танцями, конкурсами та виставками народної творчості кіровоградських майстринь. Незаміжнім дівчатам розповіли секрети приваблення свого судженого чоловіка, навчили плести вінки, виготовляти правильні обереги та робити весільні зачіски.


«Це просто неймовірне свято. Мене вразило оформлення території в українському стилі, навіть сцена прикрашена квітами та стрічками, немов вінком прикрашають голову дівчини. Дуже люблю українські традиції – вони яскраві та магічні, від них, немов розгортається душа. Хочу висловити свою вдячність організаторам за незабутній вечір! Все було дуже яскраво, весело і в той самий час романтично», – поділилася враженнями гостя Ірина.

«Ми з колективом «Тихої Гавані» давно планували влаштувати подібні народні гуляння. Саме цього року з’явилось декілька приводів, і на мій превеликий жаль, не дуже радісних. Як відомо, декілька військовослужбовців Кіровоградського полку спеціального призначення були тяжко поранені, захищаючи нашу Вітчизну, і потребують невідкладної допомоги. Тож, сьогоднішнє свято має більше благодійну мету. Протягом вечора ми зібрали 4500 грн. і завтра невідкладно все перерахуємо на особовий рахунок одного з поранених. Сподіваємось, що ці кошти допоможуть нашому герою-захиснику», – зазначив Олександр Горбунов.

Благодійний вечір завершився традиційними стрибками через вогнище, танцями на душевним співом.

Юлія Токова для Першої електронної газети.

Фото автора.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар