«Теплоенергетику» треба 3 млн. грн., щоб перейти на альтернативне паливо

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Підприємство «Теплоенергетик» є одним з тих, кому вдалося скоротити використання газу при збереженні об’ємів випуску продукції за рахунок використання мазуту. Але для переходу на даний вид опалення, КП потрібно мінімум 3 млн. грн.

Про це під час селекторної наради Кризового енергетичного штабу повідомив директор КП Сергій Кравченко.

За його словами, використання мазуту є найоптимальнішим варіантом для «Теплоенергетика». До того ж кіровоградське підприємство має інфраструктуру для опалення мазутом. Адже в минулому використовувало його в якості сировини. Крім того, за словами технічних спеціалістів, використання мазуту не позначиться на якості теплопостачання. А тому споживачі не відчують різницю між газом та мазутним паливом.

Для того, щоб перейти на даний вид опалення, «Теплоенергетик» має провести ряд робіт. Так, ремонту потребує трубопровід, необхідно перевірити мазутні насоси та привести до готовності спеціальні ємності для сировини. За попередніми підрахунками, на ремонт необхідно щонайменше 3 мільйони гривень.

Спеціалісти комунального підприємства підрахували, що потужності «Теплоенергетика» дозволяють спалювати протягом доби до 200 тон мазуту. Цих об’ємів вистачить, щоб забезпечити теплопостачанням всіх споживачів.

Обрахувати ж вартість тепла на мазуті для кінцевого споживача на даний час складно.

За матеріалами прес-служби КП “Теплоенергетик”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар