Хто в ОДА лобіює найдорожчого підрядника?

Для ремонту 500 м.кв. даху школи у Долинській було обрано найдорожчого підрядника. Робота не виконана. Управління капітального будівництва ОДА викликає сумніви у професійності компетентності і блокує залучення інших підрядників для виконання робіт.

Про це заявив під час апаратної наради в ОДА голова Долинської РДА Олександр Ромащенко. На його думку, управління капітального будівництва вимагає наявність будівельних ліцензій від кандидатів на отримання підряду, тоді як для виконання робіт 1, 2 та 3 категорії вказані документи непотрібні. “Ми знайшли підрядника, у якого є усі потрібні ліцензії. Якщо управлінню ця фірма чимось не подобається, ми запропонуємо інші кандидатури. Але ми б дуже не хотіли, щоб фірма, яка намагалася “наварити” дуже великі кошти, і довела до того, що дах нагадує тепер решето, продовжувала там роботи”, – повідомив голові ОДА Олександру Петіку Олександр Ромащенко. На його думку, управління капітального будівництва намагається знову залучити до проведення робіт фірму “Атлант-3000”, діяльність якої і призвела до затоплення школи на початку весни цього року.

Нагадаємо, що НВК «Долинська гімназія-загальноосвітня школа І-ІІІ ст. №3»  вже рік стоїть практично без даху. “Фірма, яка не виконала роботи з осені, висунула найдорожчу пропозицію на ринку – 1500 грн за кв.м.”, – заявляє Олександр Ромащенко. “Якщо ми зараз направимо для продовження робіт іншого підрядника, то з кого ми будемо питати про якість виконання робіт? Якщо казначейство профінансує на 317 тис грн цей об’єкт у липні, у серпні ремонтні роботи на об’єкті будуть завершені. Інакше ми не зможемо вчасно закінчити ремонт об’єкту”, – відповів представник управління.

Голова Кіровоградської ОДА заявив, що їде в середу до Долинської з метою особисто розібратись у ситуації, яка склалася навколо ремонту долинської гімназії.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар