Кіровоградці керуватимуть Земляцтвами України наступні 4 місяці

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Від сьогодні Кіровоградське земляцтво  отримало право координувати роботу Асоціації земляцьких організацій «Рада земляцтв областей та регіонів України».

Про це Першій електронній розповіла заступник голови Кіровоградської ОДА Віта Атаманчук, яка вчора побувала на церемонії передачі атрибутів влади земляцтв у Київському національному університеті культури і мистецтв.

 Участь у церемонії взяли делегації з усіх земляцтв України(близько 80 осіб – представники освіти, культури, мистецтва, громадські діячі, військові, представники влади і самоврядування). Під час заходу керівник земляцтва Рівненщини, який   здійснював координаційну діяльність Асоціації минулі 4 місяці, передав очільнику Кіровоградського земляцтва Миколі Мездріному Булаву, Герб та ікону Божої Матері, які засвідчують право на керівництво.

Довідка.

Асоціація земляцьких організацій «Рада земляцтв областей та регіонів України» — спілка громадських організацій, зареєстрована в 2009 Міністерством юстиції України. Для узгодження роботи земляцьких товариств Координаційний комітет затверджує графік координаторства, згідно з яким почергово терміном, як правило, на чотири місяці, визначається земляцтво — координатор роботи земляцтв Асоціації. Координатор одночасно є заступником Голови Асоціації, діє відповідно до затвердженого Загальними зборами положення та їх рішень.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар