Солдатські матері просять ротації або хоча б відпусток для солдатів (ФОТО, ДОКУМЕНТ, ВІДЕО)

Мітинг солдатських матерів, які вимагають обіцяної ротації військових, проходить під стінами Кіровоградського військового комісаріату. Військовий комісар стверджує: законних підстав для повернення військовослужбовців не має.

До рідних кіровоградських військовослужбовців вийшов заступник начальника відділу по роботі з особовим складом обласного військомату Олег Семенчук, повідомляє кореспондент Першої електронної.  На питання коли відбудеться ротація, яка згідно закону повинна була відбутись через 45 днів після призову, він відповісти не зміг: “Це питання находиться не в нашій компетенції. Військові комісаріати займаються лише питаннями призову та мобілізації. Наразі наказу про ротацію військових не надходило”.

Батьки військовослужбовців заявляють про тиск на їх дітей після першого мітингу, який проходив під стінами обласного військомату: “Через дві години після мітингу до нас почали телефонувати діти і просити більше не проводити акції протесту”.

Також батьки звинувачують військомат у тому, що під призов потрапили виключно люди, які мають постійну роботу та родини. “Ми знаємо, що люди домовляються з ЖЕКами, щоб ті давали довідки про те, що вони ніби-то не проживають за місцем прописки і місце знаходження їх невідомо. При тому ці гуляють, п`ють пиво, поки гинуть наші діти. А ухилитись від призову взагалі просто: платиш 600 доларів і можна не їхати нікуди”.

Майор Олег Семенчук заявив, що вплинути на роботу ЖЕКів він не може, а все що знаходиться у компетенції військоматів – призов до військової служби, відбувається згідно чинного законодавства. Питання ж відпусток  буде підніматись перед вищим керівництвом.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар