Підозрюваних у розкраданні Світловодського комбінату твердих металів суд звільнив з-під варти

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Колишнього директора та керуючого санацією Світловодського комбінату твердих металів, які демонтували на металобрухт унікальне обладнання підприємства вартістю майже 11 млн. грн., звільнено з-під варти.

Таке рішення прийняла колегія суддів Кіровського районного суду м. Кіровограда за ініціативи двох її членів, змінивши підсудним міру запобіжного заходу з тримання під вартою на домашній арешт.

Незважаючи на переконливу позицію державного обвинувача, підтриману головуючим суддею, відносно м’якості такої міри запобіжного заходу та її невідповідності скоєним злочинам, суд прийняв рішення про зміну запобіжного заходу.

При цьому, судом не зобов’язано обвинувачених носити електронні засоби контролю навіть зважаючи на те, що всі свідки у кримінальному провадженні судом не допитані, тож підсудні мають можливість схиляти їх до дачі «потрібних» показань.

Крім того, своїм рішенням суд звільнив обвинувачених від необхідності внесення застави у розмірі 779 тис. грн. кожному, що було передбачено попереднім запобіжним заходом, чим спричинив недоотримання вказаної суми коштів.

Прокуратура області вважає вказану ухвалу суду незаконною, однак чинним Кримінальним процесуальним кодексом України механізму її оскарження на етапі судового розгляду в суді І інстанції не встановлено, така можливість з’явиться лише при оскарженні вироку.

Нагадаємо, що намагаючись знайти інвесторів і відновити виробництво, на підприємстві ввели процедуру санації. Проте, саме керуючий санацією, його попередник та директор ДП увійшли до організованого злочинного угрупування та знищили унікальне устаткування Світловодський комбінат твердих сплавів і тугоплавких металів вартістю майже 11 мільйонів гривень.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар