Кіровоградська міліція вважає “тітушок” невинними?

Досудове розслідування подій з побиттям “тітушками” мирного Майдану в Кіровограді 26 січня 2014 року встановило: винна тільки одна особа з усіх, хто підозрювався у вчиненні протиправних дій.

Про це повідомляє прес-служба СЗГ УМВС України в Кіровоградській області.

На думку слідства, 26 січня 2014 року під час проведення мітингу на центральній площі міста Кіровограда біля приміщення Кіровоградської обласної державної адміністрації між мітингувальниками виникла сутичка, що порушила громадський порядок (вчинена з явною неповагою до суспільства, що супроводжувалася особливою зухвалістю та виражалася в насильстві – заподіянні тілесних ушкоджень за допомогою заздалегідь заготовленого предмету).

24 березня 2014 року за даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України «Хуліганство».

4 квітня 2014 року працівниками міліції затримано громадянина М. за підозрою у скоєні даного кримінального правопорушення. Відносно нього судом було обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За результатами проведеного досудового розслідування 24 червня цього року обвинувальний акт стосовно однієї особи направлено для розгляду до місцевого суду.

Причетність інших осіб до хуліганства, яке закінчилося побиттям одного з учасників мітингу, встановлено не було.

За поданням прокуратури проведено службове розслідування стосовно працівників міліції, які в той день несли службу з охорони громадського порядку. За його результатами низку працівників, у тому числі й керівного складу УМВС, притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Присутні на мітингу журналісти зафіксували факти вчинення протиправних дій організованими групами молодиків і невтручання працівників міліції для припинення насильства над мирними мітингувальниками.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар