Світловодськ відзначив День Конституції парадом вишиванок і хресною ходою (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Вчора, відгукнувшись на заклик ряду молодіжних організацій Світловодська відзначити День Конституції України Парадом вишиванок, на 12 годину до монументу Тараса Шевченка в однойменному Парку культури і відпочинку зійшлося близько 200 молодих людей у національному вбранні. 

Як повідомив корреспондент Першої електронної за Світловодська, після шикування і розгортання великого синьо-жовтого прапору (2х3 м), колона рушила з піснями на закликами: «Слава Україні! Героям Слава!», «Слава Нації! Смерть ворогам!» центральною вулицею у напрямку Бульварного узвозу, де відбулися святкові забави, конкурс дитячих малюнків, визначення найгарнішої вишиванки та вишиваного рушника. Завершилось дійство акапельним співанням Гімну України.

Також до Дня Конституції у Світловодську відбулося світсько-духовне зібрання із представників міського та районного керівництва та духовенства на чолі з єпископом Олександрійським і Світловодським Боголєпом, який прибув до міста з іконами святих Миколи Чудотворця і Пророка Іоанна із запечатаними у них частками мощів.

Міський голова Юрій Котенко нагородив почесними Знаками «За заслуги перед Світловодщиною» ІІІ ступеню Тамару Нагнієву (єдину жінку-водія, яка під час будівництва Кременчуцької ГЕС у 1950-х роках кермувала багатотонною вантажівкою) та Ганну Чорномор (бригадира штукатурів-мулярів, чия бригада була передовою на новобудовах майбутнього Світловодська). А на завершення цієї церемонії відбулася Хресна хода містом у напрямку Свято-Покровського Собору, де єпископ Боголєп відслужив молебень за Україну.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар