Депутати Петрівської райради проти районної газети

Вже друга поспіль сесія Петрівської районної ради не відбулася – знову забракло присутніх у залі депутатів. Причиною зриву сесії є те, що на порядок денний не ставляться два питання – про зняття з посади першого заступника голови РДА та про скорочення витрат на районну газету “Трудова слава”.

Перша електронна попросила прокоментувати ситуацію депутата Петрівської районної ради Вадима Субботнього та головного редактора газети Володимира Кіфенко.

“Після революційних подій ми вивели з кабінетів старого голову РДА та її заступників. Вони служили режиму Януковича, а голова РДА привезла тоді в Петрове немісцевих “тітушек”. Але цього заступника, Ігоря Дементьєва, залишили на посаді до призначення нового голови РДА, щоб не створювати правового колапсу – потрібна була людина з правом підпису для роботи адміністрації. Прийшла нова влада, а людина, яка підтримувала програму Януковича, залишилася на посаді. Хоча голова РДА обіцяв – Дементьєва на цій посаді не буде.

По газеті “Трудова слава”. Це “заказна” газета. Виходить на 4 сторінках, більшість матеріалів передруковують з інших видань. Можуть зайняти весь розворот газети таблицею доходів і видатків бюджету. А в штаті газети разом з радіо, яке не працювало ні дня, 13 чоловік! Тираж – півтори тисячі. Раніше взагалі людей примушували на неї підписуватись. Район витрачає на утримання видання 20 тис. грн. на місяць.  А цю роботу може виконувати кілька людей.

Раніше були рупором влади, зараз незрозуміло чому про події, які турбують жителів району – про розкрадення землі, наприклад, взагалі ні слова. Про сесії райради (а це газета райради) – майже нічого. Зате постійно нахваляють одного місцевого фермера.  Коли у людей в селі Луганка вкрали землю, в газеті не було ні слова, а їх голова на сесії про це розповідав. З районої лікарні тричі викликали допомогу до людини з температурою 39, лікарі зреагували тільки тоді, коли за ними приїхали родичі хворого, бо у лікарів був бенкет. Про таке газета теж мовчала. То може редактору варто піти писати стінгазету для того фермера?”, – прокоментував події депутат райради Вадим Субботній.

“Числилося 13 робітників, але реально займаними були тільки 9,5 штатних посад. Зараз ми штат привели у відповідність із реально займаними посадами. Багато це чи ні? Порівняйте з іншими виданнями.

Всі ці “борці з режимом” повилазили тоді, коли Янукович вже віщав з Ростова-на-Дону. Закоренілі регіонали об’єдналися з ними для того, щоб мене пресувати. Регіонали – не всі, а лише ті, яких я називаю ортодоксальними.

А причина – публікація в газеті від 1 березня”, – говорить головний редактор газети “Трудова слава” Володимир Кіфенко.

Пропонуємо ознайомитися з матеріалом: “Революції задумуються романтиками…”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар