На Молодіжному форумі кіровоградці дізналися, що відбувається в Криму (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У молодіжному Форумі «Роль молоді у посиленні демократичних процесів України, який відбувся днями у Києві взяли участь 60 прогресивних і активних молодих людей з усієї України. З-поміж них – Євгенія Ткаченко та Олексій Літвінов з Кіровограда.

Як розповіли Першій електронній кіровоградці, форум організований Представництвом Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні в партнерстві з ГО «Євроклуб «Право і Захист».

На форум з’їхались учасники з різних куточків України: Крим, Луганськ, Алчевськ, Донецьк, Сніжне, Бердянськ, Луцьк, Львів, Івано-Франківськ, Чернівці, Кіровоград, Київ.

«Тут нас (60 людей з усієї України) кинули разом і, мовляв, дружіть між собою. Тому ми, відкинувши все, що нам розповідають в ЗМІ і «зіпсованим телефоном» передають по соцмережах, намагалися знайти спільну правду, зрозуміти, що ж насправді відбувається в українській політиці і чому воюють на сході», – пояснила Євгенія.

Чи не найяскравішим моментом для кіровоградців виявилося спілкування з мешканкою Криму, яка розповіла одноліткам з інших регіонів про життя кримчан після російської окупації: якщо державні санаторії заповнюють за рахунок держслужбовців Російської Федерації, то приватні підприємці залишилися без прибутків і власних заощаджень їм вистачить на 2-3 місяці. Що робити далі, кримчани не знають.

«Як не дивно, та наразі їх найбільше турбує не перехід під російську владу, а зірваний курортний сезон. – зазначив Олексій Літвінов. – Люди усвідомили, чим для них може обернутися зміна Батьківщини, лише після того, як зіштовхнулися з фінансовими проблемами і суворим російським законодавством».

Також він відмітив фінансовий безлад на території Криму: гривня вийшла з обігу, а конкретний курс російського рубля не встановлено. Тому підприємці виставляють курси фактично на власний розсуд, а ціни в сусідніх магазинах кардинально різняться.

Підсумком форуму стала демонстрація відзнятих учасниками «вірусних відео».  Метою їх створення  було привернення уваги до таких проблем: «Єдина демократична Україна», «Структурні зміни в твоїх руках», «Будь чесним – зупини корупцію».

Найкраще відео буде обрано під час Інтернет-голосування, а його автори поїдуть на наступний етап форуму.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар