На фасаді «Дому офіцерів» з’явилась меморіальна дошка Міхала Хороманського (Фоторепортаж)

У Кіровограді з’явилась меморіальна дошка на честь нашого земляка, драматурга і журналіста, Лауреата Польської Академії з Літератури Міхала Хороманського.

До 110 річниці з дня народження єлисаветградця Міхала (Михайла) Хороманського за ініціативи Товариства журналістів 22 червня було встановлено меморіальну дошку. Розмістилась вона на фасаді колишньої Єлисаветградської чоловічої гімназії (зараз «Дім офіцерів»), де в 1915-1923 рр. навчався видатний письменник.

Історична довідка: Михайло (Міхал) Костянтинович Хороманський (1904-1972) – польський письменник, драматург. Закінчив Єлисаветградську чоловічу гімназію. У 20-ті роки ХХ ст. був інтелектуальним лідером єлисаветградської творчої молоді. У 1924 році виїздить до Польщі, дебютує у польській літературі книгами «Білі брати» та «Оповіданнями з підтекстом». Автор роману «Ревнощі і медицина», перекладеного багатьма мовами світу. З 1939 по 1957 рр. живе у Бразилії та Канаді, займається живописом. Єдиний роман М. Хороманського, який перекладено російською мовою – «Співець тропічних островів».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар